Înțelegerea datelor demografice din rețelele sociale te ajută să îți ajustezi strategia de marketing și să ajungi la persoanele potrivite.

Iată câteva info demografice generale din rețelele sociale pe care ar trebui să le cunoști pentru a îți ajuta brandul să găsească succesul:

# 1: În octombrie 2020, numărul de utilizatori de social media din întreaga lume a depășit 4 miliarde.

# 2: Un utilizator petrece în medie 2 ore pe rețelele de socializare,  în fiecare zi. La nivel global, utilizatorii de internet își petrec mai mult de 33% din timpul de internet pe rețelele de socializare.

# 3: Altfel spus, utilizatorii de social media își petrec aproximativ 15% din viață pe o platformă socială.

# 4: Utilizatorii din Filipine petrec cel mai mult timp pe rețelele de socializare: 3 ore și 53 de minute.

# 5: 99% din toți utilizatorii de social media accesează platforme prin intermediul dispozitivelor lor mobile, cel puțin la un moment dat.

# 6: 55% dintre toți utilizatorii de social media la nivel mondial sunt bărbați. Există un decalaj de gen digital. Datele demografice din rețelele sociale arată că cea mai mare diviziune de gen este în sudul Asiei, unde doar 24% dintre utilizatorii de rețele sociale sunt de sex feminin.

# 7: Facebook continuă să fie cea mai populară platformă de socializare în rândul utilizatorilor globali. Și majoritatea utilizatorilor săi au vârste cuprinse între 18 și 34 de ani.

Află toate acestea și mult mai multe din raportul Digital 2021, realizat de Hootsuite, care poate fi descărcat de aici. Articolul cu mai multe detalii, aici.