Pandemia de coronavirus a accelerat trecerea la un mediu „fără depozite” cu până la 500%, modificând permanent lanțul valoric al mărcii, potrivit unui nou raport al Biroul de publicitate interactivă (IAB) din SUA.

Rezultatele raportului „Brand Disruption 2021” ale grupului comercial citează date care arată că închiderea magazinelor din SUA se va tripla aproape până la la 25.000 anul acesta, de la 9.300 anul trecut, provocând brabdurile să ajungă direct la consumatori prin intermediul canalelor digitale.

„Anunțurile prin care cumperi direct”, precum livestream-uri, comerț pe platforme sociale, consultările virtuale și formatele de anunțuri prin care se poate cumpăra vor fi categoriile de publicitate cu cea mai rapidă creștere în viitorul apropiat, întrucât retailerii și brandurile vor să ajungă la consumatorii care sunt mai predispuși să cumpere online. Vânzările generate de livestream sunt de așteptat să se dubleze la 120 miliarde dolari, la nivel mondial, în acest an.

Procentul comercianților care utilizează anunțuri video prin care se poate cumpăra va crește la 40% în acest an, de la 33% în 2019 și 25% în 2018, deoarece agenții de publicitate caută să stimuleze vânzările directe. Marketerii se așteaptă să își mărească cheltuielile media cu căutarea plătită cu 26% anul acesta și pe rețelele sociale cu 25%, făcând din aceste canale categoriile cu cea mai rapidă creștere în domeniul digital, a constatat IAB.

Sursa