Acum ceva timp, inteligența artificială, marketingul bazat pe date și VSEO (SEO vocal), erau concepte ambițioase, dacă nu chiar apropiate de ridicol. Astăzi, aceste inovații sunt prioritare pentru majoritatea companiilor. Ce alte tendințe ar trebui urmărite în acest an? Urmăriți în sinteza de mai jos.

Aici tendința nr. 1: inteligența artificială.

Aici tendințele 2 și 3: publicitatea programatică și chatboți.

Aici tendințele 4 și 5: marketing conversațional și personalizare.

Marketingul video este unul din cele mai importante, dacă nu chiar cel mai important, trend de marketing din zilele noastre și pentru următorii 5 – 10 ani. Iată câteva cifre care demonstrează acest lucru:

  • 70% dintre consumatori afirmă că au distribuit un video al unui brand
  • 72% din companii afirmă că video-ul le-a îmbunătățit rata de conversie
  • 52% din consumatori spun că video-urile despre produse le dau mai multă siguranță în decizia de cumpărare online
  • 65% dintre executivi vizitează site-ul unui marketer și 39% sună vânzătorul după ce vizionează un video

Video-ul este cea mai populară cale prin care consumatorii învață despre produse noi, și nu doar de pe YouTube, ci și din postări video sau transmisii live pe Facebook, Instagram sau LinkedIn.

Unul din lucrurile cu care marketerii s-au confruntat în ultimii ani este migrarea către dispozitive mobile. Lungile pagini și e-mailuri de vânzări din anii trecuți dispar pentru că sunt prea dificil de citit pe micile ecrane ale telefoanelor. Video-ul poate prezenta aceeași informație într-un format care funcționează perfect, indiferent de dispozitiv.

Un site care are conținut video aduce de 50% mai multe rezultate la căutări decât site-urile cu text, pentru că oamenii găsesc filmulețele atrăgătoare, iar Google împing paginile care includ video mai sus în clasamente.

Utilizând video este ușor de reformat conținutul. Dacă ai un video înregistrat pentru YouTube, în loc să îl publici doar pe YouTube, mai poți face și:

  • îl transcrii ca să ai o versiune text
  • publici transcrierea pe blog sub un video YotuTube embedded
  • încarci video-ul brut cu transcrierea pe Facebook
  • transformi transcrierea într-un articol de blog, cu imagini și statistici relevante
  • preiei partea audio și o folosești ca podcast
  • utilizezi trimiteri la video în campaniile de e-mail marketing și cuvântul „video” în subiectul e-mail-ului pentru a crește rata de deschidere cu 19%

Iată alte câteva trenduri în marketingul video care sunt în creștere:

Live video – este popular în companii care îl utilizează pentru interviuri, demonstrații de produs și alte informații din spatele scenei (de exemplu, viața la birou, cum sunt fabricate produsele, evenimente de companie etc)

Video 1:1 – când companiile creează mesaje video personalizate, în loc de telefoane sau e-mailuri.

Video SEO – optimizarea video devine tot mai importantă și se realizează prin suprapuneri de text sau capturi, pe lângă descriere, titlu și nume fișier

Conținut video la 360 grade. Acest trend către o experiență mai interactivă este în creștere – iată acest exemplu de la Hong Kong Airlines:

Articolul integral, în limba engleză, aici.