Acum ceva timp, inteligența artificială, marketingul bazat pe date și VSEO (SEO vocal), erau concepte ambițioase, dacă nu chiar apropiate de ridicol. Astăzi, aceste inovații sunt prioritare pentru majoritatea companiilor. Ce alte tendințe ar trebui urmărite în acest an? Urmăriți în sinteza de mai jos.

Aici tendința nr. 1: inteligența artificială.

2. Publicitatea programatică

Publicitatea programatică presupune utilizarea inteligenței artificiale pentru automatizarea achiziției de publicitate astfel încât să ajungem la audiențe mai bine conturate. Licitația în timp real, de exemplu, este un tip de achiziție publicitară programatică. Această automatizare este eficientă și rapidă, generând rate mai mari de conversie și costuri mai mici de achiziție per client. Potrivit eMarketer, 86,2% din publicitatea digitală în SUA va deveni programatică până în 2020.

Iată un grafic care arată cum funcționează publicitatea programatică:

3. Chatboți (roboți de chat)

Chatboții vor rămâne o pare importantă a marketingului digital în 2020. Această tehnologie utilizează mesageria instant pentru a discuta în timp real, pe timp de zi sau de noapte, cu clienții sau vizitatorii unui site.

Studiile arată că:

chatboții vor reprezenta 85% din customer service până în 2020

principalele beneficii ale chatboților sunt: service de 24 de ore (64%), răspuns instant la solicitări (55%) și răspuns la întrebări simple (55%)

63% din respondenți preferă să scrie online unui robot pentru a comunica cu o companie

până în 2022, chatboții vor ajuta companiile să economisească peste 8 miliarde USD anual

80% din companii vor chatboți până în 2020

Mulți clienți preferă să interacționeze cu chatboți întrucât sunt prezenți 24/7, răspund imediat, își amintesc întregul istoric de achiziții și nu își pierd răbdarea niciodată. Acești aistenți virtuali oferă un serviciu de relații cu clienții excepțional, atingând așteptările clienților și automatizând sarcinile repetitive.

Printre clienții care utilizează chatboți cu succes sunt: Sephora, Wall Street Journal, Pizza Hut.

Articolul integral, în limba engleză, aici.