Potrivit unui studiu desfășurat în ianuarie 2020, sunt peste un miliard de website-uri pe internet. Cum te evidențiezi, ca afacere, în această mulțime? Iată câteva ponturi care te ajută să crești traficul pe site sau pagina de social media și să îți crești notorietatea.

Construiește prezența în social media

Competiția – implică oamenii

Competiția are tendința să atragă atenția și sunt multe modalități prin care poți utiliza competitția pentru a adăuga o notă de divertisment afacerii tale, pentru a crește notorietatea paginii sau grupului de Facebook.

De exemplu, oricine dă Like paginii ar putea intra automat într-o tragere la sorți pentru a câștiga un premiu. Un alt tip de competiție implică membrii grupului sau prospecții să contribuie, de exemplu să posteze o poveste sau un video relevant pentru audiența ta, iar cititorii tăi să poată vota care e cel mai bun.

Fii generos – creditează și distribuie

Dacă altcineva a scris un articol similar cu ce ai fi vrut să postezi – distribuie-l și dă credit autorului. Și distribuie și articolele urmăritorilor tăi – oamenilor le place mult să fie remarcați și recunoscuți.

 

Construiește relații

Relații cu profesioniști relevanți din industrie

Relații construiesc o afacere. Ai relații cu clienții, prospecții, vânzătorii, contractorii și alții. Fiecare relație este o oportunitate de a stimula, crește și prospera. De exemplu, imaginează-ți că ai un blog despre animale de companie și construiești o relație cu Cezar Millan care te menționează pe Facebook – ar fi enorm pentru afacerea ta.

Implicarea în comunitate

Cum acționezi ca să faci lumea un loc mai bun? Implicarea în comunitate e extraordinară pentru afacerea ta. Nu numai că te promovează local, dar îți și furnizează conținut pe care să îl distribui online. Și poți să îți inviți prospecții să se implice în cauze ale comunității. De exemplu, dacă ai o afacere legată de animale, te poți implica într-o strângere de fonduri pentru ONG-ul local și să îi inviți pe alții să doneze sau să se implice și ei/

 

Crește traficul pe site

Fă-ți blog!

Un blog ca parte a site-ului tău îți va aduce cu 434% mai multe șanse să fii în primele locuri în motoarele de căutare. Motoarele de căutare iubesc blogurile și feed-urile RSS. Dacă îți construiești blogul cum trebuie, de fiecare dată când îl actualizezi, motoarele sunt notificate și majoritatea motoarelor vizitează blogurile mai des decât site-urile.

Conținut de la contributori

Lasă pe alții să creeze conținut pentru tine. Fiecare blogger invitat, interviu sau autor contributor aduce cu el audiență. Câștigi trafic și follow-eri. De asemenea, câștigi credibilitate, furnizând prospecților o varietate de conținut valoros.

 

Construiește-ți reputația

Ai scris o carte? Publică despre asta pe site, promoveaz-o și utilizează oportunitatea de a te defini ca o resursă credibilă și lider de opinie.

Ai apărut la știri? Publică logo-ul emisiunii pe site.

Ai acreditări/recomandări? 

Care sunt acreditările tale? Ce te face o sursă excepțională de informare, produse sau servicii? Include acreditările în secțiunea – Despre noi – a site-ului tău.

Articolul original, în limba engleză, aici.