Cea de-a doua ediţie a celui mai important eveniment din ţară dedicat industriilor creative româneşti, Romanian Creative Week (RCW), se va desfăşura în perioada 20-30 mai, în mai multe locaţii din municipiul Iaşi.

Preşedintele Federaţiei Patronatelor Industriilor Creative, creatoarea de modă Irina Schrotter, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că ediţia din acest an îşi extinde aria de prezentare şi de exploatare a creativităţi prin expoziţii indoor şi outdoor, concursuri şi intervenţii arhitecturale, evenimente de new media, provocări de realitate augmentată şi imersiuni în realităţi virtuale, workshopuri, show-uri de modă.

Nu vor lipsi proiecţiile de film, muzica live, gaming, taberele de creaţie muzicală şi conferinţe pe drepturi de autor dar şi din sfera Innovation&Digital.

„Pentru ediţia de anul acesta am dublat timpul de desfăşurare, de la cinci zile la zece zile, am trecut de la patru expoziţii cât erau anul trecut, la 20 de expoziţii şi instalaţii. Practic, ne întindem de la o arie care începe de la râul Bahlui, pe lângă facultăţile de Construcţii şi Arhitectură, trece prin grădinile Palas, Palat, bulevardul Ştefan cel Mare, către Palatul Braunstein, ocolind pe la Baia Turcească, unde avem două expoziţii de artă contemporană, în Piaţa Unirii vom avea o instalaţie semnată de un artist ucrainean, Galeriile de pe strada Lăpuşneanu, şi urcăm către Copou, unde va fi cea mai mare expoziţie de new media. Vor fi peste 100 de exponate adunate în noduri. Suntem mulţi prieteni, multe companii din Iaşi. Am reuşit să creăm o familie mare a artiştilor, a creativilor ieşeni”, a spus creatoarea de modă Irina Schrotter, preşedintele Federaţiei Patronatelor Industriilor Creative.

Stilistul Odiviu Buta a declarat la rândul său că RCW este catalizatorul industriilor creative din România, platforma care susţine şi ajută la dezvoltarea sustenabilă a unor industrii sustenabile, una dintre acestea fiind moda. Astfel, şi în cadrul ediţiei din acest an va fi organizată o nouă ediţie a Romanian Fashion Week, în cadrul căreia sunt prezentate aproximativ 40 de colecţii de modă care vor fi prezentate în cadrul a două secţiuni.

„Tot evenimentul este construit pe ideea de sustenabil. Sustenabilitate este un cuvânt extrem de important şi pentru industria noastră şi pentru viaţa noastră de fiecare zi. Am încercat să aplicăm această idee pe o platformă care pe care o manageriem în cadrul RCW, cât şi în cadrul unei expoziţii organizate la Palatul Culturii”, a spus stilistul Ovidiu Buta. AGERPRES