La începutul acestei săptămâni s-a lansat Echo – prima platformă românească de audiobooks. Proiectul Echo a pornit ca un răspuns firesc la noile obiceiuri de consum ale cititorilor, care caută acum experiențe alternative ale cititului și care au un timp din ce în ce mai limitat pentru a aloca lecturii. Într-o lume din ce în ce mai aglomerată, audiobook-urile salvează timp cititorilor, permițându-le să asculte în trafic, când aleargă, la ora de culcare a copiilor sau în orice alt moment al zilei când au nevoie de o pauză de la agitația cotidiană pentru a învăța sau pentru a se bucura de un moment de liniște cu autorii lor preferați.

Echo este prima platformă din România care oferă mii de audiobooks în limbile română și engleză, toate într-un singur loc. Întreaga experiență a utilizatorului este gândită în termeni de simplitate – accesul este ușor, prin intermediul unei aplicații care funcționează pe telefonul mobil sau tabletă. Designul este modern și intuitiv, iar modelul de abonare este unul folosit cu succes pe piața internațională de audiobooks, apreciat deopotrivă de autori, edituri și utilizatori: ascultătorul va primi un număr de credite în baza unui abonament lunar, cu care va putea cumpăra orice audiobook din aplicație.

Proiectului Echo i s-au alăturat unele dintre cele mai mari edituri din România. Printre editurile partenere ale căror cărți pot fi ascultate în format audiobook se numără Trei, Curtea Veche, Nemira, Humanitas, Publica, Crime Scene Press, For You, Niculescu și altele, astfel ca abonații să se bucure de o selecție premium și de o diversitate de domenii: de la ficțiune străină, clasică și contemporană, la nonficțiune (istorie, actualitate, mindfulness, business). O secțiune îndrăgită este cea dedicată conținutului pentru copii – povești, basme, serii cunoscute, care vor face momentele de dinainte de culcare petrecute cu părinții mai frumoase, somnul mai bun sau drumurile cu mașina mai prietenoase.

Platforma Echo este deținută de Ana Nicolau & Radu Nicolau, doi antreprenori din zona editorială și de tehnologie, și este dezvoltată în parteneriat cu Beat Technology, o companie care a colaborat cu platforme de top ale unor edituri din Norvegia, Danemarca, Germania și Spania. Echo este totodată susținută de un parteneriat strategic cu rețeaua de librării Cărturești, lider pe piața de carte din România.

Toți iubitorii de carte se pot bucura de poveștile preferate oriunde și oricând și să transforme fiecare moment într-unul valoros prin experiența Echo. Cele 30 de zile gratuite de test pot fi activate pe site-ul www.echo.ro, iar aplicația poate fi apoi descărcată pentru Android din Google Play. În curând, Echo va fi disponibil și pentru iOS.

Articolul integral poate fi citit pe prwave.ro.