Asociaţia Berarii României iniţiază #MancareDeSuflet #SOSHoReCa, o campanie care îşi propune să atragă atenţia consumatorilor asupra situaţiei economice din sectorul ospitalităţii, puternic afectat de întreruperea activităţii pe perioada stării de urgenţă.
“Spre deosebire de alte sectoare, vânzările pierdute de industria ospitalităţii în această perioadă nu pot fi recuperate în niciun fel, cele mai afectate fiind business-urile mici şi de familie, multe dintre ele aflându-se deja la un pas de faliment. Campania #MancareDeSuflet #SOSHoReCa vine în întâmpinarea micilor şi marilor localuri printr-un apel la solidaritate din partea consumatorilor. Aceştia pot contribui la susţinerea activităţii restaurantelor şi localurilor preferate pe timp de criză, apelând la serviciile online de livrare la domiciliu sau de tip take away ale locaţiilor HoReCa funcţionale în acest moment, de altfel singurele activităţi permise în această perioadă”, se menţionează în comunicat.
Potrivit sursei citate, sectorul ospitalităţii se numără printre cele mai afectate de criza Covid-19. Totuşi, unele locaţii nu şi-au întrerupt activitatea, trecând de la servirea fizică la livrarea direct acasă, astfel că oamenii din bucătăriile acestor restaurante continuă să gătească.
Asociaţia Berarii României, prin campania #MancareDeSuflet #SOSHoReCa, “invită la solidaritate şi empatie, reamintindu-ne că mare parte din restaurante au în spatele lor aceiaşi oameni care continuă să pună suflet în mâncarea pe care o prepară”.

Mesajul de susţinere al sectorului HoReCa de către Berarii României este transpus printr-un video manifesto. “Acum mai mult ca niciodată, mâncarea are rolul de a alina, bucura, încuraja sau aminti de momentele frumoase, petrecute în locurile preferate, alături de cei dragi. De aceea, ne propunem ca prin #MancareDeSuflet #SOSHoReCa să încurajăm un comportament de susţinere faţă de oamenii care dau viaţă acestor localuri. Doresc să mulţumesc în numele Asociaţiei tuturor partenerilor din HoReCa, care se alătură eroilor din prima linie, continuând să pună suflet în ceea ce fac zi de zi, chiar şi în condiţii vitrege”, a declarat Julia Leferman, director general al Asociaţei Berarii României.

Ca parte a efortului de susţinere a industriei HoReCa, Asociaţia Berarii României a adresat o scrisoare autorităţilor prin care solicită să aibă în vedere cu prioritate sectorul ospitalităţii atunci când analizează soluţiile pentru atenuarea efectelor economice negative asupra companiilor şi angajaţilor acestora.
“Implementarea unor măsuri guvernamentale excepţionale – care să sprijine toate aceste afaceri să revină pe linia de plutire odată cu relaxarea restricţiilor, acoperind fie şi parţial pierderile suferite – poate contribui la reducerea semnificativă a impactului asupra HoReCa, dar şi asupra celorlaltor sectoare direct afectate, printre care şi producţia de bere”, a subliniat Julia Leferman. AGERPRES