Din 27 mai, Editura Litera își așteaptă cititorii la târgul de carte Bookflix, pe litera.ro. Timp de 6 zile litera.ro este gazda online a mii de titluri din cele mai diverse domenii de interes, a noutăților editoriale, a ofertelor de neratat precum reduceri de până la 70%, transport gratuit la comenzi de peste 99 lei, cărți cadou, momente de lectură, concursuri tematice, evenimente de lansare și surprize pentru cei mai mici dintre cititori.

Peste 500 de titluri de ficțiune, non-ficțiune, cărți pentru adulți și povești pentru copii sunt disponbile în format ebook pe litera.ro.

­

Programul evenimentelor online pe pagina de Facebook a Editurii Litera

La Bookflix, cititorii au ocazia să se întâlnească cu autorii lor preferați și să descopere noutățile lansate printr-o serie de evenimente online pe pagina de Facebook a Editurii Litera:

Joi, 28 mai, ora 13.00 – Clubul de carte Litera 

Ne întâlnim la Clubul de carte la o ediție specială în care vorbim despre mega bestsellerul “Pâmânt american” de Jeanine Cummins, cea mai controversată carte a anului 2020. Invităm cititorii la dezbaterea cărții alături de jurnalista și moderatoarea evenimentului, Cristina Stănciulescu. În plus, la Bookflix, acest titlu are reducere de 40%.

Joi, 28 mai, ora 18.00 – Sofia Lundberg în dialog cu Ioana Bâldea Constantinescu 

Sofia Lundberg, considerată noua stea a ficțiunii romantice scandinave, este autoarea bestsellerurilor “Caietul cu nume pierdute” și “Un semn de întrebare este o jumătate de inimă”. Discuția are loc în limba engleză cu traducere prin subtitrare de Justina Bandol. 

Vineri, 29 mai, ora 18.00 – Santiago Amigorena în dialog cu Marius Constantinescu 

Santiago Amigorena este autorul romanului “Ghetoul interior”, distins cu Premiul Goncourt – Alegerea României, apariție nouă în colecția Clasici Contemporani Litera. Discuția are loc în limba franceză, cu traducere prin subtitrare de Nadine Vlădescu.

Sâmbătă, 30 mai, ora 13.00 – Marius Chivu în dialog cu Marin Mălaicu Hondrari despre Patria de Fernando Aramburu.

Apariție nouă în colecția Clasici Contemporani Litera, “Patria” un roman foarte complex și totuși ușor de citit, în traducerea excepțională a lui Marin Mălaicu-Hondrari. O discuție între criticul literar Marius Chivu și traducătorul cărții din care reies cel puțin zece motive pentru care acest roman este o lectură obligatorie.

Sâmbătă, 30 mai, ora 21.00 – Vizionarea filmului Gară pentru doi 

Filmul “Gară pentru doi”, în regia lui Eldar Riazanov, nominalizat la Palme D’or și Festivalul de Film de la Cannes, face parte din colecția Filme de aur din cinematografia rusă, un proiect Mosfilm, Centrul Rus și Editura Litera. 

În fiecare zi pe pagina de Facebook a Editurii Litera cititorii sunt invitați la momente de lectură alături de iubitori și promotori ai cărților precum și la un eveniment special dedicat micilor cititori, de 1 iunie – Bookflix Junior.