Deschiderea unei noi afaceri reprezintă mai mult decât o idee. Pe lângă investiția de timp necesară pentru a formula și a crea o afacere, există adesea o cerință puternică de capital. O afacere nouă necesită, de obicei, plata unor taxe diferite pentru licențe, permise și aprobări, iar multe guverne au, de asemenea, cerințe minime de capital.

Pe lângă nevoie de capital, există și acele costuri relative. Deși ar putea fi mai costisitor să începeți o afacere în unele țări pe hârtie, accesibilitatea ia în considerare și venitul relativ. Cei de la BusinessFinancing.co.uk au pus evidență, utilizând datele din raportul Doing Business 2020 al Băncii Mondiale, cele mai costisitoare și profitabile țări ăn care se poate deschide o afacere de dimensiuni mici și mijlocii.

Costul deschiderii unei afaceri în diferite țări

Dintr-o perspectivă pură a costurilor, accesibilitatea de a începe o afacere este extrem de dependentă de locul în care vă aflați. Unele țări fac ca costul afacerilor să fie extrem de redus pentru a încuraja o activitate economică mai mare. Alții au taxe mari sau aproape inaccesibile pentru a proteja întreprinderile existente sau pentru a încuraja spiritul antreprenorial.

La prima vedere, cele mai ieftine regiuni pentru deschiderea unei afaceri includ Asia Centrală și Africa. Cele mai ieftine țări sunt Venezuela, Rwanda și Slovenia. În timp ce primele două țări necesită costuri de doar 0,21 USD, în Slovenia e aproape gratuit să deschizi o afacere dar există o cerință de capital de 7.500 EUR.

Printre cele mai costisitoare țări, Italia se află la 4.876 dolari, iar Austria la 2.475 dolari. În America, cele mai costisitoare sunt Surinam la 3.030 dolari și Ecuador la 1.630 dolari. Cu toate acestea, cele mai scumpe țări se află în mare parte în Orientul Mijlociu. Numărul 1 sunt Emratele Arabe Unite cu 7.444 dolari, numărul 4 Qatar cu 3.952 dolari și numărul 6 Liban cu 2.855 dolari.

Care țară este cea mai accesibilă pentru deschiderea unei afaceri?

La fel cum costurile variază în funcție de țară, la fel variază și accesibilitatea. Deși unele țări sunt mai ieftine decât altele pentru a deschide o afacere pe dolari, imaginea se schimbă atunci când se contabilizează venitul lunar. Când vine vorba de costul începerii unei afaceri în raport cu venitul lunar, multe țări dezvoltate se află pe podium.

Fără a include țările cu date lipsă, cele mai accesibile țări pentru începerea unei afaceri includ Marea Britanie, Danemarca și Irlanda în Europa, Coreea de Sud în Asia de Est și Noua Zeelandă în Oceania. Costurile de pornire în fiecare de la doar 1% -2% din venitul lunar. Imaginea este similară în America, unde Chile și Canada au cele mai mici taxe relative la 2%, respectiv 5% din venitul lunar. Chiar și SUA – care are un cost decent de 725 USD pentru deschiderea unei afaceri – este relativ accesibil la 16% din venitul lunar.

Unele dintre cele mai puțin accesibile țări se află în Orientul Mijlociu și America Centrală. Haiti și Surinam au costuri de pornire de 1.403% și 1.114% din veniturile lunare, în timp ce Yemenul are rate de accesibilitate de 1.070%. Dar cele mai puțin accesibile țări se află în Africa. Multe țări de pe continent au costuri de pornire mai mari de 100% din venitul lunar, dar Republica Congo și Republica Centrafricană au rate de accesibilitate de 2.546% și, respectiv, 1.455% din venitul lunar.

În final, este dificil de stabilit unde este cel mai profitabil să fie deschisă o nouă afacere. Depinde foarte mult de barierile de intrare. Dar cea mai mare barieră necesită timp și ingeniozitate: găsirea ideii potrivite la momentul potrivit.