Carmen Neacșu, fost jurnalist pe teme economice, și-a descoperit pasiunea pentru turism încă din copilărie, când cutreiera țara împreună cu părinții. Dorința de a scrie despre turismul din România a venit treptat, odată cu explorarea diverselor teme din cadrul specializării sale. A fost doar un pas până la dedicarea aproape completă pasiunii de a scrie, în noua postură de blogger.

,,Povestea consilierturism.ro a început să prindă contur când mi-am dat seama cât de intense erau reacțiile pozitive și ce mare era interesul pentru articolele mele pe turism. Colegi și cititori îmi cereau sfatul privind anumite servicii sau destinații. Iar eu, dacă nu cunoșteam subiectul îndeajuns de bine, mă documentam temeinic, special pentru ei. Era, la acea vreme, o evidentă lipsă de informații esențiale. Așa mi-a vent ideea a strânge la un loc toate acele informații dobândite de mine, pe o platformă accesibilă non-stop tuturor celor interesați.”

Articolele care ajung să fie publicate sunt atent create pentru a oferi cititorilor conținut real, de calitate și sustenabil. În ce privește modul în care alege subiectele, Carmen Neacșu menționează: ,,Trebuie în primul rând să fie interesant și util pentru segmentul nostru de public. Îndrăznesc să spun că ai noștri cititori sunt mai informați decât ai altora, pentru că subiectele abordate de noi sunt tratate mai profund. Cititorii consilierturism.ro conform Google Analytics, sunt educați, informați și curioși să afle cât mai multe nu doar despre turism și ci despre istorie, artă, arhitectură, filme și gastronomie. Ideea de bază a consilierturism.ro este acea a informațiilor verificate personal sau de ghizi de turism cu experiență. Atunci când nu o putem face personal, pentru că lumea aceasta e atât de mare, ne documentăm din cele mai credibile surse.”

Citiți articolul integral pe platforma Comunității de Inovație și Tehnologie, Hakathons.ro