Anul 2020 a luat prin surprindere multe organizații, echipe și manageri. A fost un an cu totul diferit, în care abilitățile de schimbare, flexibilitatea, autonomia și tipul de leadership au făcut diferență între succesul, stagnarea sau uneori, involuția companiilor. Conectarea oamenilor a fost foarte dificilă în condițiile restricțiilor existente, iar echipele au fost nevoite să găsească noi modalități de comunicare și socializare pentru a se putea conecta cu obiectivele comune.

Așa cum am simțit noi ultimul an, managerii de resurse umane au făcut tot posibilul pentru a ține echipele conectate, pentru a oferi suport angajaților, pentru a le pune la dispoziție toate resursele posibile, astfel încât schimbările survenite să nu îi afecteze emoțional și să-i ajute să descopere noi oportunități și să se adapteze unui nou stil de a lucra”, declară Oana Chiper, Managing Partner Paprika Events .

Vara și toamna 2021 reprezintă începutul lungului proces de reechilibrare, de reconectare în siguranță. Team leaderii vor căuta mai mult că oricând noi moduri de a consolida, menține și dezvolta performanțele echipelor pe care le conduc. Cu echipe lucrând hibrid, managerii au fost nevoiți să ajute la crearea unui echilibru în viața personala a angajaților, prin flexibilitatea programului și prin programele suport puse la dispoziție.

Ce aduce nou Q4 2021 în evenimentele corporate

În vara care se apropie de final, odată cu relaxarea restricțiilor, au apărut în sfârșit și solicitările de team building face-to-face, în siguranță și cu respectarea normelor în vigoare. Chiar dacă multe dintre companiile mari au încă anumite restricții de respectat, reunirea echipelor în cadru restrâns începe să revină în atenția managerilor.

Și noi simțim aceste schimbări prin creșterea cererilor de activități de team building, adaptate condițiilor și reglementarilor actuale. Se dorește un mix între obiectivele clasice de team building și o celebrare a reîntâlnirii, a depășirii unui an dificil și imprevizibil”, a adăugat Oana Chiper.

Activitățile în aer liber reprezintă una dintre cerințele de baza din partea organizațiilor, pentru a permite echipelor să se bucure de o experiență unică, așteptată de peste un an de zile, oferind în același timp siguranța necesară.

Paprika Events răspunde acestor solicitări prin crearea unor programe unice de team building, adaptate cerințelor actuale și desfășurate în locații verificate de-a lungul a 11 ani de experiență. Unul dintre obiective este acela de oferi acel cadru de celebrare, de care echipele se pot bucura și pot simți cu adevărat că sărbătoresc reconectarea. Graffiti Team Art, Movie Camp, BBQ Challenge, Photo Hunt sau Festivalul mustului – sunt o parte din activitățile pe care le recomandăm în această perioadă companiilor.

Despre Paprika Events

Din 2010, Paprika Events dezvola și implementează programe de team building în care principalii driveri sunt distracția și implicarea. Pornind de la programe culinare, am extins portofoliul cu programe CSR, Entertainment și Wellbeing. Toate programele noastre pot fi implementate oriunde în țară sau străinătate, întrucât întreagă noastră logistică este mobilă.