David Taylor, președintele și CEO-ul Procter & Gamble, a declarat că specialiștii în marketing „nu ar trebui să fie îngrijorați” de faptul că fostul CFO Jon Moeller va prelua frâiele, promitând că marketingul va continua să fie un canal cheie pentru investiții, întrucât afacerea își păstrează „superioritatea”.

În prezent COO și a fost CFO, Moeller a fost anunțat ca succesorul său, Taylor trecând la funcția de președinte executiv în noiembrie, unde va conduce consiliul de administrație și va oferi consiliul lui Moeller. Taylor spune că gigantul FMCG a investit puternic în marketing în acest trimestru.

Marketerii nu ar trebui să fie îngrijorați. Specialiștii în marketing ar trebui să se simtă minunat [în legătură cu numirea lui Moeller]„, a declarat Taylor, anunțând rezultatele companiei pentru anul 2021 și rezultatele trimestrului IV.

Avem o conducere superioară care menține un grad ridicat de coerență [în marketing]. Știți cu toții foarte bine că Jon [Moeller] că a susținut aceste investiții în mass-media în măsura în care acestea cresc piața și cresc cota de piață și contribuie la conștientizarea produselor și mărcilor superioare.

Taylor a pus în evidență și abordarea descentralizată a companiei în ceea ce privește marketingul, care pune oferă directorilor din teritoriu responsabilitatea necesară și posibilitatea de a lua decizaii, pentru crearea „creșterii de vârf și de jos”. Directorul executiv P&G a explicat că nu numai că afacerea și-a sporit investițiile în marketing, ci și a crescut rata „inovațiilor semnificative” care intră pe piață, ceea ce a determinat creșterea în aproape toate categoriile de vânzări ale companiei.

Acest lucru a contribuit la o rată de creștere anuală mai mare pentru companie. Acum cinci ani, P&G avea o rată anuală de creștere de 2%, care a crescut constant la 6% în ultimii trei ani.

Inovația a fost evidențiată de P&G ca principalul motor al vânzărilor în toate categoriile sale. Vânzările produselor de înfrumusețare au crescut cu 6% de la an la an, succes atribuit inovației și „creșterii disproporționate” a mărcilor sale super premium. În domeniul sănătății, vânzările organice au crescut cu 14% în T4, „în principal datorită inovației”, prețurilor crescute și creșterii pozitive a produselor premium. Între timp, vânzările de îngrijire a casei au crescut cu 2% în trimestrul respectiv.  Produsele de îngrijire pentru bebeluși, femei și familie au fost singurele segmente care au suferit pierderi, cu o scădere de 1%.

Taylor a adăugat că durabilitatea devine din ce în ce mai mult un factor pentru consumatori atunci când iau decizii de cumpărare, motiv pentru care P&G a decis să abordeze aceste probleme prin intermediul comunicatelor de presă în trimestrul IV.

Aspectele de mediu ale ofertei de produse capătă o importanță sporită în evaluarea superiorității de către consumatori”, a explicat el. „Oferim produse performante superioare, care sunt mai durabile și educăm consumatorii cu privire la beneficiile acelor produse.

Taylor a dat exemplu marca de detergenți Ariel, care a încurajat consumatorii să-și reducă amprenta de carbon prin campania sa „Every Degree Makes a Difference”. Strategia de marketing Ariel s-a concentrat pe susținerea spălării la temperaturi mai scăzute și a evidențiat inovația produselor oferind o curățare superioară în apă rece.