Crayon, companie de servicii IT cu sediul central în Norvegia, Oslo, a fost numită Leader în 2021 in Gartner Magic Quadrant pentru servicii Software Asset Management (SAM).

Este al doilea an consecutiv când compania Crayon este poziționată ca Leader în raportul SAM Gartner Magic Quadrant.

“Suntem onorați să fim poziționați ca Leader în Gartner Magic Quadrant pentru al doilea an consecutiv”, a declarat Melissa Mulholland, CEO Crayon. “Nominalizarea reflectă expertiza noastră pentru serviciile SAM și cele aferente tehnologiilor cloud dar, cel mai important, subliniază abordarea noastră orientată către nevoile fiecărui client, abordare ce a stat la baza fundației bunelor noastre practici.

Raportul Gartner analizează și recunoaște furnizorii internaționali de servicii SAM, furnizori ce dețin resurse calificate să optimizeze și să verifice software-ul folosit în organizații, utilizarea acestora pentru servicii de tip cloud public, precum si optimizarea costurilor aferente. Scopul raportului este să ofere atât departamentelor de achiziții, cât și persoanelor de decizie responsabile cu gestionarea activelor software, o evaluare a furnizorilor de servicii de tip SAM potriviți pentru afacerea lor.

Ce înseamnă șă fii Leader în Gartner Magic Quadrant?

Raportul Gartner oferă detalii relevante despre ce înseamnă pentru o companie să fie numită Leader pentru serviciile SAM în Magic Quadrant.

Conform raportului Gartner, “Leaderii și-au demonstrat experiența construind și livrând proiecte relevante de SAM și, având o viziune clară privind evoluția pieței, își îmbunătățesc constant competențele pentru a-și susține nominalizarea ca Leader în Magic Quadrant.”

“Atunci când vorbim de servicii de tip SAM, Crayon România este un pilon important pe harta Europei. Consultanții noștri și-au dovedit competența și expertiza în proiecte locale, bucurându-se de statutul de Leader din Gartner Magic Quardant pentru serviciile Software Asset Management. “După mai bine de un an și jumătate de activitate pe piața din România, am reușit să poziționăm compania locală ca un consultant strategic de încredere pentru industria software (consultanță, achiziții, implementare și suport), cu predilecție pentru mediul de afaceri din zona IMM-urilor si enterprise, cât și pentru entități guvernamentale”, a declarat Răzvan Ene, Director General Crayon România. Contextul actual ne-a ajutat să avem o creștere organică, rapidă și susținută, iar strategia noastră locală ne permite să accelerăm puternic și în perioada următoare. Am depășit deja obiectivele propuse pentru 2021, atât din punctul de vedere al numărului de angajați, cât și din perspectiva indicatorilor financiari.”

Raportul Gartner Magic Quadrant poate fi descărcat aici: https://www.crayon.com/ro/campaign/Gartner-MQ/

Crayon România face parte din grupul Crayon cu sediul în Oslo, o companie cu peste 2000 de angajați în peste 50 de birouri din 35 de țări, listată la Bursa din Oslo. Printr-o echipă globală de experți, Crayon își consiliază clienții să construiască fundația tehnică și comercială pentru o transformare digitală de succes, sigură, bazată pe servicii cloud.