Novo Nordisk, companie farmaceutică inovativă globală, lider în diabet și boli cardio-metabolice, are, începând din ianuarie 2021, un nou Corporate Affairs Director pentru România, rolul fiind ocupat de Cristina Popescu. Aceasta o înlocuiește pe Andreea Pleșa, promovată într-o poziție regională de Government Affairs Director, coordonând echipele specializate din 23 de țări.

În noul său rol, Cristina Popescu va coordona activitățile de public affairs, comunicare și market access și va lucra îndeaproape cu echipele de brand pentru a susține proiectele adresând ariile terapeutice de interes pentru Novo Nordisk. De asemenea, un obiectiv major este de a menține și consolida proiectele și relația cu partenerii cheie precum asociații de pacienți, mass-media, societăți medicale, autorități și factori de decizie.

“Încep acest an cu o nouă provocare profesională într-un domeniu nou pentru mine, care îmi va da șansa să dezvolt proiecte cu un impact real în viața pacienților din România. Sunt norocoasă să fac acest pas într-un an special, când celebrăm 100 de ani de la descoperirea insulinei, care a schimbat viața a milioane de oameni. Este, de asemenea, un moment important pentru că în România avem acum o lege a prevenției diabetului, care creează cadrul pentru a crește conștientizarea despre această afecțiune și a lucra pentru a preveni extinderea ei. Experiența Novo Nordisk de aproape 100 de ani în tratamentul diabetului și inimioasa și ambițioasa echipă mi-au dat încredere că această misiune este o posibilitate reală”, a declarat Cristina Popescu, Corporate Affairs Director Novo Nordisk România.

“2020 a fost un an complex, în care Novo Nordisk a susținut persoanele cu diabet prin acordarea de sprijin financiar în cadrul mai multor inițiative ale asociațiilor de pacienți și societăților profesionale. Acum e nevoie să ducem mai departe aceste proiecte, să dezvoltăm soluții care să limiteze rata intensă de creștere a numărului persoanelor cu diabet. E o prioritate la care mă bucur că va contribui Cristina în România”, a declarat Andreea Pleșa, Government Affairs Director Novo Nordisk Regiunea SEEMEA.