Fără doar și poate, micul dejun rămâne un moment de consum important. 49% dintre românii din mediul urban iau micul dejun zilnic, fără nicio excepție, iar 34% încearcă să țină acest obicei frecvent, reușind să ia micul dejun de minim 4-6 ori pe săptămână. Desigur, există și consumatori care au un stil de viață mai puțin organizat, unu din zece români reușind să ia prima masă a zilei doar de 1-3 ori pe săptămână, în timp ce 5% nu au obiceiul de a lua micul dejun în mod uzual.

Românii din segmentul matur (35-55 ani) sunt cei mai conștiincioși în a păstra acest obicei, fără excepție, în special cei care în prezent lucrează de acasă. La polul opus se află tinerii de 16-24 ani, care declară că nu reușesc să țină acest obicei chiar în fiecare zi.

Conform unui studiu AHA Moments realizat pentru Progresiv79% dintre oameni iau micul dejun în bucătărie, acest spațiu fiind însă mai mult preferat odată cu creșterea în vârstă (82% în rândul celor de 45-55 ani) și mai puțin preferat de tinerii de 16-24 ani (68%), aceștia din urmă alegând de multe ori dormitorul. Următorul loc preferat pentru micul dejun este sufrageria (11%), urmat de terasă, grădină sau balcon (5%).

În timpul săptămânii, micul dejun este mai puțin un prilej de socializare cu familia, mare parte a românilor luând micul dejun singuri (47%) sau împreună cu partenerul (29%) sau copiii (14%). Totuși, în weekend această masă devine prilej de petrecut timp împreună cu familia, majoritatea luând masa cu partenerul (42%) sau copiii (25%).

Citește articolul și rezultatele studiului, integral, aici.