Anul trecut a fost esențial pentru comerțul electronic, înregistrând o creștere mult mai mare decât în anii precedenți, însumat. În timp ce o mare parte din cumpărăturile online au fost determinate reacțiile pandemice, mulți analiști se așteptau ca o parte bună din creșterea de anul trecut să rămână, mulți consumatori devenind mai obișnuiți să cumpere online. Aceasta include diferite categorii, cum ar fi mâncarea și produse pentru casă.

Categoriile care au avut cele mai bune rezultate anul trecut reflectă acțiunile de izolare, închidere a școlilor și pandemie în general. Potrivit Forrester, vânzările de videoclipuri și DVD-urile au crescut cu 21,4% în 2020, jucăriile au crescut cu 15,9%, jocurile video cu 15,4%, computerele și perifericele acestora cu peste 15%, instrumentele și produsele pentru îmbunătățirea locuințelor cu 13,2%, produsele pentru animale de companie 13,2% și cărțile și echipamentele sportive fiecare în jur de 12%. În fiecare caz, rata de creștere a anului 2020 a fost semnificativ mai mare decât cea din 2019.

De asemenea,  la creșterea comerțului online au contribuit și magazinele și platformele online, cum ar fi Amazon. Forrester estimează că magazinele online  au generat 10% din totalul vânzărilor cu amănuntul și 57% din vânzările de comerț electronic în SUA în 2020. Dacă tendințele continuă, acest tip de piețe vor reprezenta mai mult de două treimi din comerțul electronic până în 2023, potrivit Forrester. De asemenea, firma a indicat că Shopify capturează 9% din comerțul electronic din SUA.

Cu toate acestea, proiectele Forrester reflectă relevanța durabilă a magazinului fizic pentru comerțul cu amănuntul. Firma estimează că aproape trei sferturi din vânzările cu amănuntul vor avea loc offline. Autorii raportului au menționat că „categoriile care necesită contact fizic, asistență la cumpărare sau sunt achiziții neplanificate sunt mai susceptibile de a fi cumpărate în magazin”.

Comercianții cu amănuntul fac astăzi investiții mari pentru a-și îmbina platformele digitale cu rețelele de magazine pentru a facilita consumatorilor să cumpere în modurile cele mai convenabile pentru ei. Creșterea atât a comerțului electronic, cât și a vânzărilor offline adaugă noi costuri și dificultăți pentru comercianții cu amănuntul. Dar acei comercianți cu amănuntul care pot oferi clienților cele mai bune din lumea digitală și fizică a cumpărăturilor sunt gata să continue să crească.