Diageo va începe să vândă whisky Johnnie Walker în sticle de hârtie. Compania intenționează să încerce noile ambalaje ecologice începând de anul viitor. Deși majoritatea băuturilor Johnnie Walker sunt vândute în sticle de sticlă, firma caută modalități de a utiliza mai puțin plastic pentru mărcile sale.

Sticla de whisky din hârtie, care va fi încercată în primăvara anului 2021, va fi fabricată din pastă de lemn și va fi complet reciclabilă. Consumatorii vor putea să arunce ambalajele direct în coșurile de reciclare. Pentru a produce sticlele, Diageo va lansa co-companie numită Pulpex, care va produce, de asemenea, ambalaje pentru Unilever și PepsiCo.

Sticlele se vor face prin presarea pulpei în matrițe care vor fi apoi întărite în cuptoare cu microunde. Sticlele vor fi pulverizate intern cu substanțe concepute pentru a nu interacționa cu băuturile pe care le vor conține.

Ewan Andrew, directorul de sustenabilitate al Diageo, spune: „Ne străduim constant să depășim limitele în ceea ce privește ambalajele durabile și această sticlă are potențialul de a fi cu adevărat inovatoare. Vom lansa acest ambalaj cu Johnnie Walker, un brand care a condus adesea calea inovației de-a lungul celor 200 de ani de existență. ”

Sursa