Philips se va asocia cu spitalele europene pentru a desfășura primul program pilot de cercetare clinică care urmărește să reducă frica și anxietatea pentru a îmbunătăți experiența pacientului copiilor în timpul examenelor RMN. Studiul va explora efectele și utilizarea poveștilor și personajelor animate, inclusiv a favoritelor Disney, ca parte a soluției Philips Ambient Experience.

Royal Philips și The Walt Disney Company EMEA au anunțat că fac echipă pentru a testa efectele animației personalizate, inclusiv povești Disney, în cadrul Philips Ambient Experience, o soluție care integrează arhitectura, designul și tehnologiile de abilitare, cum ar fi iluminatul dinamic, proiecțiile video și sunetul, pentru a permite pacienților și personalului să își personalizeze mediul pentru a crea o atmosferă relaxantă. Proiectul de cercetare clinică al Philips va începe în această vară în șase spitale din Europa, iar rezultatele proiectului pilot vor fi finalizate în cursul acestui an. Este pentru prima dată când Disney colaborează ca parte a unui proiect de cercetare clinică de acest gen.

Philips va investiga modul în care Philips Ambient Experience – folosind o serie de povești animate, inclusiv unele dintre cele mai iubite personaje ale Disney -, poate îmbunătăți experiența pacientului și a clinicianului în timpul procedurilor RMN pediatrice. Philips Ambient Experience va reda șase piese de animație Disney originală, stilizată – create special de animatorii Disney pentru utilizare în spitale cu îndrumare clinică de la Philips – destinate să reducă frica și anxietatea resimțită adesea de un copil în procesul de RMN. Animația Disney prezintă personaje precum Mickey Mouse, Ariel, Avengers Marvel, Yoda Star Wars și alții, care se reunesc pentru prima dată într-un cadru de diagnostic. Scopul pilotului de cercetare este de a ajuta la atenuarea anxietății copiilor, crearea de legături și îmbunătățirea capacității personalului de a-și îndeplini sarcinile în camere de scanare RMN din șase spitale europene de top.