Luna trecută, Facebook a anunțat lansarea platformei de newsletter, care va fi integrată cu Paginile Facebook și va permite utilizarea audienței rețelei pentru a construi audiențe și monetiza eforturile de publicare.

Facebook confirmă acum primele elemente ale noului proiect, oferind o finanțare de 5 milioane de dolari jurnaliștilor din SUA pentru a iniția produsul. Finanțarea va veni sub forma unor acorduri multi-anuale cu scriitori consacrați pentru a utiliza platforma de newslettere și pentru a extinde interesul.

Newsletterele au revenit pe creștere în ultimul timp, tot mai mulți jurnaliști reușind să atragă venituri solide prin newslettere independente și audiențe proprii. În timp ce redacțiile tradiționale încă se chinuie, pe fondul pandemiei, abonamentele la newsletter plătite oferă o alternativă viabilă, fiind necesară doar o bază de plată relativ mică pentru a face din ea un efort profitabil.

Astfel că platformele sociale caută acum să se folosească de ele, utilizând audiența masivă ca momeală pentru a ajuta scriitorii să stabilească conexiunea cu publicul, pentru a construi o afacere cu newslettere pe spatele prezenței lor.

Sursa