Fundaţia Groupe Renault România a anunţat lansarea unui program educaţional de burse care va purta numele fostului director general Dacia, Constantin Stroe.

Potrivit unui comunicat al Groupe Renault România, programul fundaţiei, derulat în parteneriat cu Dacia, va fi centrat pe performanţă şi incluziune socială.

“Programul poartă numele celui care a contribuit la destinul industriei auto din România, în jurul mărcii şi uzinelor Dacia. Prin intermediul burselor de performanţă, Fundaţia îşi propune să identifice 10 elevi şi studenţi din anii terminali care au rezultate foarte bune, s-au evidenţiat prin proiecte extraşcolare şi de voluntariat, sunt pasionaţi de domeniul actual de studiu şi vor să contribuie în viitor la schimbarea societăţii. Acest tip de burse vizează un profil de învăţământ real”, se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, bursele sociale se adresează elevilor din învăţământul primar şi gimnazial care provin din medii şi zone rurale sau urbane defavorizate, din judeţele Argeş şi Dâmboviţa. 50 de astfel de burse vor acoperi suportul pedagogic necesar reluării şcolii după restricţiile impuse de pandemie.

“Bursele ‘Constantin Stroe’ readuc în memorie contribuţia remarcabilă a unui fost coleg care a reuşit în toate etapele sale profesionale şi a cărui viaţă s-a confundat cu industria auto a României, cu marca şi uzina Dacia. Constantin Stroe poate servi drept sursă de inspiraţie noilor generaţii care vor să performeze într-un domeniu al viitorului”, a declarat preşedintele director general Dacia, Mihai Bordeanu.

Bursele se derulează prin intermediul Fundaţiei şi pot fi susţinute de angajaţii Grupului Renault România şi de orice persoană care crede în performanţă prin educaţie, prin redirecţionarea a 3,5% din impozitul pe venit. Termenul limită pentru depunerea formularelor este 25 mai. AGERPRES