Utilizatorii YouTube și Google vor avea în curând posibilitatea de a bloca reclamele pentru jocuri de noroc și alcool dacă nu vor să le vadă.

Funcția va fi disponibilă Setările pentru reclame, începând cu YouTube Ads în S.U.A. și va fi introdusă în Google Ads și YouTube la nivel global la începutul anului 2021. Țările cu restricții legale pentru difuzarea reclamelor la jocuri de noroc și alcool nu vor avea nicio modificare în politicile lor.

Această funcție nu oferă posibilitatea excluderii tuturor tipurilor de reclame. Se vor putea bloca toate reclamele dintr-o anumită categorie, dar există anumite reclame care pot fi dificil de clasificat.

Google dorește să rămână pe deplin transparent, astfel încât vor folosi setarea de „vedeți mai puține reclame” decât „nu vedeți reclamele” sau „blocați reclamele” pentru a stabili în mod adecvat așteptările că, deși reduse semnificativ, oamenii ar putea vedea continuare anunțuri legate de o categorie selectată. Cu toatea acestea, Google va continua să lucreze pentru a ajunge cât mai aproape de blocarea tuturor anunțurilor dintr-o categorie selectată.

Există și alte funcții care blochează sau dezactivează reclamele. Funcția numită Ignoră această reclamă există de ceva timp și permite utilizatorilor să aleagă reclamele pe care ar prefera să nu le vadă.

Acest pas suplimentar oferă utilizatorilor un control mai mare. De asemenea, este reversibil, dacă cineva se răzgândește și dorește să vadă din nou anunțurile publicitare.

Sursa