Stacey Houston, cercetător senior UX la Instagram, a declarat că platforma nu a făcut suficient pentru a explica de ce elimină conținut, de ce sunt recomandate unele informații, în timpul unei discuții în cadrul Creator Week.

Sesiunea a inclus întrebări cu privire la modul în care compania lucrează cu algoritmi pentru a încerca să dezvăluie unele dintre misterele sale în legătură cu ceea ce servește în fluxuri și „umbrirea” unor conținuturi – un termen care descrie cenzurarea sau reducerea la tăcere a unei postări.

Houston a declarat că interzicerea umbrelor este una dintre cele mai mari și mai complexe probleme în acest moment. Majoritatea deciziilor se iau prin intermediul algoritmilor care, în parte, determină tipurile de informații care ar trebui să fie difuzate în Feeds, Stories, Expore și Reels.

Ideea este ca Instagram să devină mai transparentă cu privire la motivele pentru care elimină lucrurile, precum și să lucreze pentru a face mai puține greșeli și să le remedieze rapid atunci când o face. El a mai spus că împărtășirea modului în care funcționează algoritmii ar trebui să îi ajute pe creatori să-și optimizeze conținutul.

Interviul care a avut loc în prima zi a Săptămânii Creatorului Instagram și o postare de blog însoțitoare își propun să facă lumină asupra procesului și să clarifice concepțiile greșite.

Instagram dezvoltă notificări mai bune în aplicații, astfel încât oamenii știu în acest moment de ce, de exemplu, postarea lor a fost anulată și explorează modalități de a informa oamenii când conținutul din postarea lor contravine recomandărilor companiei, a scris Adam, CEO-ul Instagram Mosseri într-o postare.

Postarea de pe blog explică, de asemenea, cum este clasificat conținutul dintr-o varietate de platforme Instagram. În Explore, de exemplu, cele mai importante semnale sunt informații despre postare, istoricul interacțiunii cu persoana care a postat, activitate și informații despre persoana care a postat. În Reels, este vorba despre activitatea persoanei, istoricul interacțiunii cu persoana care postează și informații despre Reel.

Sursa