Irina Munteanu, Digital Marketing Specialist la Vivre, vorbește despre cum reușește cunoscutul retailer online din industria home & deco să integreze cu succes afilierea în mixul de marketing, prin platforma 2Performant.com, dar și despre cum a descoperit ea acest domeniu întâi ca blogger afiliat, apoi ca specialist în echipa Vivre. În prezent, Vivre este unul dintre brandurile de top din platforma de marketing afiliat dezvoltată de compania de tehnologie 2Performant, înregistrează vânzări totale generate din afiliere de peste 2,7 milioane de euro fără TVA din 2018 și până în prezent, iar vânzările prin afiliere reprezintă între 2% și 4% din cifra de afaceri a companiei.

Platforma de marketing afiliat 2Performant.com oferă foarte multe beneficii importante pentru noi, nu aș putea să menționez unul singur, aș face mai degrabă un top 3 al celor care ne îmbunătățesc zilnic activitatea pe acest palier:

  1. ai toată infrastructura necesară să dezvolți un program de afiliere de succes;
  2. ai persoane cu multă experiență în echipa 2Performant care vin mereu cu sfaturi, idei și perspective noi, pentru a construi colaborări de succes;
  3. ai foarte mulți parteneri afiliați cu o experiență vastă în domeniu și proiecte variate pe care le derulează (feed, content, comparatoare, cashback, comunități etc.)

Din 2018 și până acum, 2Performant a intermediat pentru Vivre vânzări totale în platformă de peste 2,7 milioane de euro fără TVA, peste 2,1 milioane de click-uri și am interacționat cu peste 5.000 de afiliați. Totodată, rata de conversie prin afiliere are o medie de 1,5%, dar ține mult de sezonalitate, iar cel mai bun sezon al nostru, din acest punct de vedere, este Q4 când rata de conversie într-o zi poate sări de 5%. Sezonalitatea își spune cuvântul și în privința procentului vânzărilor prin afiliere în total vânzări al companiei, acesta variind între 2% și 4%.”

Articolul integral poate fi accesat aici.