”Mare atenție la  managementul financiar al farmaciei! Fluxul financiar și banii într-o organizație, inclusiv atunci când este o farmacie, sunt asemenea sângelui în organism!”, a fost avertismentul transmis de Iulian Trandafir, CEO Alliance Healthcare Romania, participanților la webinarul Farmacist Antreprenor organizat în cadrul Competiției ”Farmacia Viitorului” din acest an.

Potrivit lui Iulian Trandafir ”farmacia are două componente principale: prima ar fi comunicarea cu pacientul, iar cealaltă este componenta de management, în condițiile în care un pacient nu vine doar pentru o consultație sau să-și ridice tratamentul, și vorbim despre o afacere până la urmă”.

Managementul financiar, cea mai frumoasă parte a unei companii

”Managementul unei companii este destul de complex și cred că cea mai frumoasă și cea mai importantă parte este managementul financiar. Managementul financiar este cea mai importantă parte a unei afaceri în general, nu doar a unei farmacii, deoarece, fără niște finanțe bine puse la punct, lucrurile nu pot merge mai departe, salariile nu pot fi plătite, utilitățile nu pot fi plătite, nu avem cu ce să  continuăm să funcționăm. În general, companiile care dau faliment nu o fac pentru că nu au profit, problema lor majoră este fluxul de numerar. Fluxul financiar și banii într-o organizație sunt asemenea sângelui în organism. Putem vedea un organism senzațional, atletic, care arată foarte bine, dar, în momentul în care am scurs sângele, nu poate să meargă mai departe. Deci mare atenție la  managementul financiar al farmaciei!”, a explicat Iulian Trandafir în cadrul webinarului organizat în 11 februarie 2021.

Al doilea webinar din Competiția ”Farmacia Viitorului”

Studenții la farmacie din toată țara au participat joi, 11 februarie, la cel de-al doilea webinar din Competiția ”Farmacia Viitorului”. Întâlnirea moderată de bloggerul Ines Nerina a avut ca temă Managementul Financiar al Farmaciei. Invitat special a fost antreprenorul farmacist Mihai Josceanu, care conduce ”Vechea Farmacie” din Craiova și care le-a împărtășit studenților la farmacie participanți din experiența sa, legată de managementul financiar al farmaciei.

Competiția ”Farmacia Viitorului” 2021

Studenții la farmacie din anii I-V din toată țara se pot înscrie în continuare în Competiția  Națională Farmacia Viitorului 2021, dezvoltată de Oameni și Companii, cu susținerea Alphega Farmacie și Alliance Healthcare România. Tematica din acest an este Farmacistul antreprenor, iar marele premiu este o vizită la Boots Londra, liderul farmaciilor din Marea Britanie și membru Walgreens Boots Alliance.

Activitățile programului sunt jurizate de Boardul Științific, format din decani ai Facultăților de Farmacie, alături de președinți ai Colegiilor farmaciștilor și reprezentanți Alliance Healthcare Romania și Alphega Farmacie.

Programul Farmacia Viitorului, lansat în 2018 de Oameni și Companii, împreună cu Alliance Healthcare România și Alphega Farmacie, este dedicat viitorilor farmaciști și își propune să sprijine studenții in fata provocărilor meseriei de farmacist, așteptărilor studenților înainte de a intra pe piața muncii, să marcheze schimbările din ultimii ani și evoluția pieței farmaceutice din România, dar și să prezinte noile tehnologii folosite în domeniul sănătății și aplicațiile dedicate farmaciștilor.

Mai multe detalii despe competiția Farmacia Viitorului pe www.farmaciaviitorului.ro