LinkedIn oferă acum un program de certificare gratuit pentru oricine dorește să devină expert acreditat în marketing pe LinkedIn. Acest program este destinat profesioniștilor care doresc să arate nu numai că au experiență în marketingul social media, dar au cunoștințe specializate în LinkedIn.

Noua certificare, care se adaugă la profilurile utilizatorilor, îi ajută pe angajatori și clienți să recunoască momentul în care un profesionist în marketing are cunoștințe de LinkedIn.

Obținerea certificării vă permite să vă prezentați expertiza de marketing LinkedIn, să vă diferențiați de alți specialiști în marketing și să vă arătați familiaritatea cu instrumentele noastre de publicitate. După finalizarea unui examen de certificare, veți primi o acreditare adăugată la profilul LinkedIn, distingându-vă ca un expert dovedit.

LinkedIn a mai lansat cursuri gratuite de marketing anul trecut, dar nu acordau niciun tip de certificare. Diferența între noul curs de marketing introdus astăzi și cursurile de marketing existente ale LinkedIn este că acum se va elibera și această certificare.

Certificare în marketing LinkedIn 

Obținerea certificării oferă specialiștilor în marketing un mod mai vizibil de a-și prezenta experiența prin LinkedIn Ads, ceea ce demonstrează înțelegerea celor mai bune practici. Obținerea certificării implică promovarea a două examene pe fundamentele publicității LinkedIn și strategia de marketing LinkedIn.

Pentru a trece examenul de bază, specialiștii în marketing trebuie să demonstreze expertiza în fundațiile publicitare LinkedIn, cum ar fi lansarea unei campanii publicitare de succes pe LinkedIn, optimizarea direcționării și raportarea.

Marketerii se pot pregăti pentru examen cu cursuri opționale și un test de practică. Cursurile opționale includ:

  • Introducere în anunțurile LinkedIn
  • Utilizarea direcționării publicitare LinkedIn
  • Raportarea și analiza pentru anunțurile LinkedIn: aflați cum să îmbunătățiți analiza campaniilor prin sfaturi de optimizare.

Examen de strategie de marketing

Pentru a trece examenul de strategie de marketing, specialiștii în marketing trebuie să demonstreze expertiza în construirea unei strategii de marketing LinkedIn cu canal complet. Există două cursuri opționale și un test de practică pentru a ajuta persoanele să se pregătească pentru examen.

Cursurile opționale includ:

  • Utilizarea LinkedIn pentru Brand Awareness: Aflați cum să stimulați brand knowledge pe LinkedIn cu soluții organice și plătite.
  • Utilizarea LinkedIn pentru generarea de clienți potențiali: aflați cum să utilizați LinkedIn pentru a genera conversii.

Examenele pot fi susținute de câte ori este nevoie pentru a trece. Certificările LinkedIn Marketing Labs sunt disponibile numai în limba engleză în acest moment. Alte limbi vor fi adăugate în viitor.

Dacă doriți să obțineți certificarea, accesați LinkedIn Marketing Labs.

Sursa: Blogul Marketing Solutions LinkedIn