Microsoft Corp a anunţat că va majora cu 20% preţurile pentru pachetul de software numit Microsoft 365, care include aplicaţii populare, cum ar fi Teams şi OutlookMajorarea va intra în vigoare în termen de şase luni, a informat gigantul american. Microsoft 365 a avut vânzări de 53,9 miliarde de dolari în cel mai recent an fiscal, aproximativ o treime din vânzările totale ale companiei americane, de 168 miliarde de dolari.

Este prima majorare de când a fost lansat pachetul, în urmă cu un deceniu, şi va afecta clienţii comerciali, a afirmat Jared Spataro, vicepreşedintele Microsoft 365, adăugând că de la lansare au fost adăugate 20 de aplicaţii. „Această actualizare a preţurilor reflectă valoarea crescută pe care am livrat-o clienţilor în ultimii zece ani”, a declarat Spataro.

Microsoft a dat asigurări că nu va modifica preţurile versiunilor pachetului de software Microsoft 365 pentru consumatori sau pentru educaţie.
Joi, acţiunile Microsoft au atins un nivel record, iar la finalul şedinţei înregistrau un avans de 1,8%, la 295,96 dolari.

Sursa: AGERPRES