Soluția software completă de tip ERP, Microsoft Dynamics 365 Business Central, care înlesnește desfășurarea proceselor operaționale, sporind totodată productivitatea și securitatea sistemelor, este disponibilă acum și pentru companiile din România.

Microsoft Dynamics 365 Business Central este o soluție de management integrat, dedicată întreprinderilor mici și mijlocii, prin intermediul căreia companiile pot unifica multiple componente (financiară, de vânzări, servicii și operațiuni) sub umbrela unui singur sistem. Astfel, sunt îmbunătățite procesele operaționale, inclusiv interacțiunea cu clienții, iar managerii sunt ghidați în adoptarea deciziilor de business corecte.

Noua soluție software de tip ERP este disponibilă în cloud și le oferă liderilor de business o imagine de ansamblu completă și corectă asupra companiilor lor, aceștia putând să identifice mai ușor oportunitățile și provocările cu care s-ar putea confrunta, pentru ca în final companiile să obțină avantaje competitive și să își consolideze poziția pe piață.

Cu Dynamics 365 Business Central, întreaga afacere migrează în cloud, soluția software putând fi declinată foarte ușor în funcție de nevoile fiecărei companii pentru a răspunde unor nevoi specifice din fiecare organizație și/sau industrie.

Microsoft D365 Business Central corectează aspectele neproductive cu care organizațiile și companiile din întreaga lume s-au confruntat de-a lungul timpului precum: pierderea unui timp prea mare din pricina faptului că utilizau sisteme individuale care generau, la rândul lor, procese operaționale discontinue (deoarece atunci când unul dintre sisteme era schimbat sau actualizat, întreaga afacere era afectată); raportări incorecte și incomplete din cauză că datele nu erau centralizate; nefiind conectate între ele, sistemele nu puteau ține pasul cu transformările și evoluțiile constante ale organizațiilor.

Toate aceste beneficii, pe lângă  trasabilitatea completă și monitorizarea permanentă a cererii și a ofertei, precum și posibilitatea de acces în timp real la informații despre lanțurile de aprovizionare, fac din Dynamics 365 Business Central o soluție ce poate fi implementată cu succes în numeroase industrii și sectoare de activitate, cu precădere în domeniul serviciilor profesionale, în sectorul producției și distribuției, precum și în industria de retail.

O analiză realizată recent de compania de cercetare și consultanță Forrester asupra a cinci dintre actualii clienți ai companiei Microsoft arată că, prin intermediul Dynamics 365 Business Central, aceste organizații au reușit să își îmbunătățească eficiența operațională, să evite costurile suplimentare și să continue dezvoltarea actualelor obiective de investiții, beneficiind totodată de flexibilitate, pe măsură ce afacerile lor au migrat în infrastructurile de cloud. În plus, analizele efectuate mai arată că, pe o durată de trei ani de zile de la implementarea soluției, beneficiile aduse la nivelul companiilor se cifrează la 466.000 de dolari, iar costurile la 178.000 de dolari, ceea ce determină o valoare netă de 288.000 de dolari și un randament al investiției (ROI – Return on Investment) de 162%.

Cu alte cuvinte, odată integrată cu alte soluții din pachetul Office (precum Outlook, Word sau Excel) și pe fondul capacității de a centraliza toate sistemele și procesele organizaționale, Microsoft Dynamics 365 Business Central va îmbunătăți semnificativ eficiența și va optimiza fluxurile de lucru, iar utilizatorii avea acces constant la un sistem inteligent de management, disponibil de oriunde și oricând.

Printre partenerii care vă pot asigura o implementare de succes se numără: Arggo, Cosmo Consult, Net Brinel, Intelligent Systems, Evozon, Ellian Solutions și Kepler Management Systems.