Oracle a anunțat disponibilitatea platformelor Oracle Exadata X9M, cea mai recentă versiune a celor mai rapide și accesibile sisteme din industrie pentru rularea Oracle Database. Noile oferte Exadata X9M includ Oracle Exadata Database Machine X9M și Exadata Cloud @ Customer X9M – singura platformă care rulează Oracle Autonomous Database în centrele de date ale clienților. În prezent, 87% din companiile prezente în Global Fortune 100 alături de mii de întreprinderi mai mici se bazează pe Oracle Exadata pentru a rula aplicații critice.

Oracle Exadata X9M platformsPlatformele Exadata X9M de ultimă generație accelerează procesarea tranzacțiilor online (OLTP) cu rate de IOP mai mari cu 70% și latențe IO de sub 19 microsecunde. De asemenea, oferă o creștere de până la 87% a volumului analitic SQL și a sarcinilor de lucru de învățare automată. ferind performanțe mai mari la același preț ca generația anterioară, Exadata X9M permite clienților să reducă costurile de funcționare a sarcinilor de lucru tranzacționale cu până la 42% și a sarcinilor de lucru analitice cu până la 47%.

Pentru a simplifica operațiunile IT, Exadata X9M permite ca orice combinație de sarcini de lucru OLTP, analitice, de învățare automată, in-memory și mixte să se finalizeze mai rapid și să consume mai puține resurse. Cu 33% mai multe unități centrale de procesare și memorie pentru serverele de baze de date, precum și cu 28% mai mult spațiu de stocare decât generațiile anterioare, clienții Exadata X9M pot consolida și mai multe baze de date Oracle pe un singur sistem Exadata, reducând costurile și complexitatea.

Generația Oracle Exadata X9M continuă strategia noastră de a oferi cea mai rapidă platformă de baze de date Oracle din lume și de a o face disponibilă peste tot – în cloud-ul public, cloud@client și la fața locului”, a declarat Juan Loaiza, vicepreședinte executiv, Mission-Critical Database Technologies, Oracle. “Pentru X9M, am adoptat cele mai noi CPU, rețele și hardware de stocare și am optimizat software-ul nostru pentru a oferi performanțe îmbunătățite. Clienții beneficiază de cel mai rapid OLTP, de cea mai rapidă analiză și de cea mai bună consolidare – toate la același preț ca generația anterioară. Nicio altă platformă, infrastructură “do-it-yourself”, bază de date sau serviciu cloud nu se apropie de performanța, raportul cost/performanță sau simplitatea Exadata X9M.”

Oracle a anunțat, de asemenea, disponibilitatea aplicației Zero Data Loss Recovery Appliance X9M. Recovery Appliance a fost creat special pentru a proteja bazele de date Oracle, oferind capacități unice de recuperare a bazelor de date, fără pierderi de date și de validare automată a copiilor de rezervă, pentru a asigura capacitatea de recuperare a bazelor de date.

Sursa: https://www.oracle.com