Omnicom Media Group și Snap Inc. au realizat un studiu comun de cercetare pentru a înțelege evoluția comportamentului mobil al generațiilor Z și millennials. Companiile au căutat să identifice impactul emoțional al vizionării videoclipurilor pe platformele mobile într-o perioadă de schimbări sociale și politice fără precedent, oferind în același timp îndrumări brandurilor pentru a naviga în aceste ape neexplorate. Alter Agents, o agenție de consultanță independentă, a fost angajată să efectueze un studiu de cercetare în două părți între iulie și octombrie 2020.

În prima etapă, un sondaj online de 15 minute a primit răspunsuri de la 1.000 de persoane aparținând generațiilor Z și Millenials (de la 13 la 34 de ani) despre utilizarea video-ului pe mobil modificările aduse de pandemie. În a doua etapă, 35 de reprezentanți ai generațiilor mai sus amintite au urmărit conținut video mobil și au fost colectate informații pe baza neuroștiințelor.

Aceste generații și-au crescut semnificativ consumul de videoclipuri în 2020, cu accent pe conținutul video de pe rețelele mobile și sociale. Ei petrec mai mult de o oră pe zi urmărind videoclipuri doar în aplicațiile de socializare. Peste jumătate (52%) dintre respondenți spun că acest comportament se va menține.

Iată infograficul realizat în urma studiului. Articolul integral aici.