Vineri, 27 noiembrie 2020, începând cu ora 17.00, are loc o nouă ediție a Orei Pacientului RoDiabet. Va fi o întâlnire dedicată noilor tehnologii, aplicațiilor și tuturor device-urilor care pot oferi sprijin, suport și pot îmbunătăți viața persoanelor cu diabet.

Combinaţia tehnologie – sănătate a schimbat fundamental modul în care privim și gestionăm diabetul. Boală cronică, cu complicații multiple, diabetul este foarte dificil de gestionat, dar ultimii ani au adus pe piață o gamă largă de dispozitive inovatoare, menite să simplifice viețile pacienților cu diabet. De la aplicații pe telefon care te ajută să monitorizezi fluctuațiile glicemiei și să ții diabetul sub control, până la dispozitive implantabile care monitorizează nivelul glicemiei fără înțepături și pompe automate de insulină care livrează doza optimă la momentul potrivit.

Actuala ediție, ediția cu numărul 6, va fi coordonată de Conf. Dr. Anca Pantea Stoian și va reuni câteva dintre cele mai noi aplicații din România.

RoDiabet Ora Pacientului este o inițiativă a platformei RoDiabet, dezvoltate de Oameni și Companii din septembrie 2018 . Întâlnirile sunt organizate lunar și reunesc specialiști diabetologi, cardiologi, nefrologi, medici de familie și reprezentanți ai asociațiilor de pacienți cu diabet și abordează teme de interes pentru persoanele cu diabet.

Întâlnirile sunt organizate cu sprijinul partenerilor de la Alliance Healthcare RomâniaRegina MariaNovo NordiskMerckBoehringer IngelheimLiamedAlphega Farmacie și Dahna.