Vincon, unul dintre cei mai mari producători de vinuri din România anunţă încheierea procesului de rebranding, în urma căruia, de la 1 august 2021, devine Beciul Domnesc.

Compania va lua numele brandului care deține poziția de lider de piață pe segmentul upper mainstream. Odată cu schimbarea denumirii, brandul va beneficia şi de o nouă identitate vizuală, alături de repoziționarea mesajului și a retoricii.

Rebrandingul a însemnat atât o rafinare a poziționării, prin însuşirea unei identităţi de actualitate, cât şi o reîntoarcere la setul de atribute care definesc cel mai bine compania: istorie, traditie, grijă, pasiune, mândrie, moştenire.

“De la 1 august, Beciul Domnesc nu mai este doar un punct pe hartă sau un brand de vin dintr-un portofoliu generos, ci piatra de temelie a companiei şi un simbol al muncii oamenilor, care poartă pecetea priceperii noastre, pe care dorim să o lăsăm moştenire generaţiilor următoare”, a declarat Luchi Georgescu, Preşedinte Beciul Domnesc.

Înfiinţată în anul 1949, Vincon Vrancea, în prezent Beciul Domnesc, este unul dintre cei mai mari producători de vinuri din România. Compania exploatează peste 1.400 de hectare cultivate cu viţă de vie nobilă, amplasate în podgoriile Cotești, Odobești, Panciu și Huși.

Mândria companiei este Monumentul Beciul Domnesc, care datează din vremea lui Ştefan cel Mare şi găzduieşte peste 100.000 sticle de vin. Datorită importanţei sale istorice, Monumentul Beciul Domnesc a fost inclus în patrimoniul cultural al României.