WhatsApp pare că pierde milioane de utilizatori pe fondul îngrijorării că actualizarea a condițiilor sale de servicii ar putea compromite confidențialitatea.

Serviciul de mesagerie deținut de Facebook a fost obligat să întârzie punerea în aplicare a noilor termeni, ce urmau să fie introduși pe 8 februarie, în timp ce utilizatorii se mută la servicii rivale precum Signal și Telegram.

Statisticile arată că în primele trei săptămâni ale lunii ianuarie Signal a câștigat 7,5 milioane de utilizatori la nivel global, Telegram va adăuga 25 de milioane.

WhatsApp luptă pentru a potoli temerile utilizatorilor că datele vor fi partajate cu compania-mamă Facebook, ca urmare a noilor actualizări. Compania afirmă că actualizarea se referă doar la un nou set de caracteristici care permit utilizatorilor să trimită mesaje companiilor prin WhatsApp și oferă transparență suplimentară cu privire la modul în care aplicația colectează date.

Cu doar două săptămâni în urmă, WhatsApp a emis o declarație menită să abordeze „confuzia” și „dezinformarea” din jurul actualizării. Aplicația de mesagerie consideră că, în timp ce cumpărăturile cu companii prin WhatsApp sunt încă relativ noi, mai mulți oameni vor alege să facă acest lucru în viitor și de aceea actualizarea este importantă.

Compania spune că va permite oamenilor să „revizuiască treptat politica în ritmul lor” înainte de introducerea de noi opțiuni de afaceri pe 15 mai. WhatsApp a mulțumit, de asemenea, acelor utilizatori care au „ajutat la răspândirea informațiilor corecte și la oprirea zvonurilor”.

Sursa