Obținerea de informaţii sau de îndeplinire a unor activităţi cu caracter oficial sunt destul de complicate în prezent, în condițiile în care birocația este la un nivel ridicat. Situaţia pandemică în care ne aflăm ne îngreunează modul în care întreprindem aceste activităţi. Pentru a simplifica acest proces, compania Wing Leading Edge aduce pe piaţă un produs dedicat acestor cauze, un serviciu bazat pe eliminarea completă a hârtiei, în relația dintre companii și instituții guvernamentale sau dintre indivizi, organizații, guvern și alți consumatori. Platforma wingSign propune crearea și valorificarea identităților digitale și integrarea unui serviciu de semnătură electronică extinsă sau calificată, care ține locul semnăturii olografe.

Platforma creată de WLE este o soluție rapidă și facilă de digitalizare a unei organizații, indiferent de domeniu, fie că este o instituție publică sau privată. Platforma permite ca fluxul de documente și procesele interne să se poată realiza de la distanță cu același nivel de autenticitate și coerență, ca în cazul prezenței fizice. Soluția pentru digitalizare o reprezintă prezența unui sistem de Back-end – IMS (Information Management System), care conține documente, date și procese digitale, integrat cu un Portal Web – accesibil partenerilor din exteriorul organizației dumneavoastră (ex: clienți, furnizori). Managementul documentelor permite ca documentele originale să fie înlocuite cu documente generate de sistem, bazat pe colectarea o singură dată și refolosirea multiplă a datelor critice (ex date personale).

Deoarece avantajul semnăturii electronice calificate este evident, platforma wingSign prezintă și o zonă destinată gestiunii în cloud a semnăturilor calificate, care este în contact cu serverul unui provider de servicii de încredere (Trust Service Provider) și garantează acea identitate. Practic, odată ce aceste sisteme sunt conectate, un utilizator poate vedea un document sau o fișă, o poate vizualiza pe orice dispozitiv, iar dacă este de acord cu conținutul, poate, printr-o simplă apăsare de buton, să solicite semnarea ei (tot de pe orice dispozitiv). Semnarea se realizează prin generarea unui cod OTP (one time password), transmis prin SMS, iar prin introducerea lui persoana în cauza semnează calificat orice document.

Acest produs se dezvoltă pe fundalul unei legislaţii actualizate care promovează semnătura calificată. Aceasta este recunoscută legal ca fiind oponentă, opozabilă în justiție și echivalentă semnăturii olografe.

Un element esențial de inovație adus de WingSign  este integrarea într-o singură platformă a mai multor tehnologii (management de documente, procese, identități electronice și portal ) – menite să acopere integral cerințele digitalizării complete a unui flux de lucru.

Wing Leading Edge (WLE) crează produse, servicii de dezvoltare software, servicii de integrare sisteme informatice, mentenanță și suport.

Puteți solicita un demo pe adresa de email OFFICE@WLE.RO.