Zentiva România, producătorul local de medicamente generice în unităţi vândute, a dezvoltat gama Aslavital – suplimente alimentare pentru femei. Gama are în componenţă 5 produse care se adresează nevoilor actuale privind sănătatea şi starea de bine – imunitate, stres, energie, somn şi frumuseţe. Aceste categorii reprezintă peste 20% din piaţa de medicamente fără prescripţie şi suplimente alimentare. Zentiva deţine drepturile de comercializare a brandului Aslavital pentru produse farmaceutice şi suplimente alimentare, lansarea marcând o premieră – prezenţa pe piaţa suplimentelor a unei game de produse sub numele Aslavital, lansată de un producător de medicamente.

Simona Cocoş, Director General Zentiva România şi Republica Moldova, a declarat: “Deşi face parte dintr-un grup internaţional, Zentiva România rămâne, în esenţă, un producător român de medicamente, care activează pe piaţă de 58 de ani. Am decis să valorificăm brandul Aslavital pentru a veni în întâmpinarea nevoilor femeilor cu prima gamă de suplimente alimentare sub acest nume. Industria de profil s-a actualizat constant în ultimii ani cu investiţii importante în tehnologie, fiind capabilă să livreze soluţii moderne pentru sănătate, competitive la nivel internaţional”.

Conform studiilor cantitative şi calitative desfăşurate de Zentiva, aproximativ 50% dintre femeile din România sunt preocupate de susţinerea sistemului imunitar şi a nivelului zilnic de vitalitate. Conform aceloraşi studii, a fost identificată oportunitatea lansării unei game care să aibă în componenţă produse pentru menţinerea aspectului pielii, părului şi unghiilor, dar şi de produse care să ajute la instalarea şi menţinerea unui somn sănătos.