Zitec, lider pe piata de IT & Digital Marketing din Romania, specializat in dezvoltarea de solutii si servicii de transformare digitala, a preluat recent echipele si portofoliile agentiilor Bright si Symbolic, doua companii de web-design, e-commerce, dezvoltare software si marketing digital, care au inregistrat anul trecut o cifra de afaceri cumulata de 450.000 de euro.

Pentru Zitec, preluarea celor doua afaceri a vizat atat extinderea portofoliului de clienti cat si cresterea echipei, intrucat membrii fondatori ai companiilor preluate si o parte din echipele Bright si Symbolic s-au alaturat echipei Zitec. Preluarea se inscrie intr-un sir de actiuni de acest fel, dupa ce, in 2016, Zitec a asimilat echipa si portofoliul Inotec, companie care a inregistrat afaceri de 300.000 de euro in anul precedent preluarii, dar si echipa si portofoliul Cloud Bit, firma specializata in embedded software.

“Cred ca este un moment bun pentru actiuni de consolidare a pietei locale, iar, in acest moment, toate partile implicate au de castigat. Clientii au acces la o echipa mai mare, care ofera servicii complete in zona digitala iar echipele preluate se pot concentra pe activitatile unde exceleaza, renuntand la activitatile administrative si beneficiind de fluxuri mature de livrare si organizare. Suntem deschisi si pentru alte achizitii similare. Nu este usor sa faci performanta in zona serviciilor, dar este mai usor impreuna”, a declarat Alexandru Lapusan, CEO & Founding Partner Zitec.

Bright Agency, fondata in 2009, a realizat cu succes peste 200 de proiecte care au presupus design-ul si dezvoltarea de aplicatii web, site-uri de prezentare si solutii de vizualizare digitala (3D web, VR, AR) pentru numerosi clienti, de la start-up-uri pana la lideri de nisa sau corporatii internationale.

“Proiectele implementate de echipa Bright pana in prezent acopera in principal piata din Romania, Franta si SUA, pentru industrii precum cea a bunurilor de larg consum, curierat, imobiliare sau auto, iar in portofoliu se regasesc branduri de renume precum Arctic, Beko, Grundig, Ferroli, Vastint, Internet & Mobile World sau Mobotiq. Alaturi de Zitec suntem pregatiti sa oferim servicii extinse clientilor nostri si sa putem genera mai mult business”, a declarat Bogdan Nicoara, fondator Bright Agency.

In cei 2 ani de la infiintare, Symbolic a livrat in principal servicii de e-commerce si solutii personalizate – inclusiv pe tehnologii emergente precum blockchain – pentru clienti din industrii intre care retail, lifestyle, productie publicitara, health & lifecare si ONG-uri.

“In portofoliul Symbolic se regasesc branduri importante, precum 7Card, Nemira, Biciclop, WWF Romania sau Colorit. Alaturi de echipa Zitec vom putea oferi servicii mai diversificate acestor clienti si ne vom putea concentra pe solutii tehnice cat mai eficiente, beneficiind de procesele si structura existenta in Zitec“, a declarat Cristian Filimon, fondator Symbolic.